Lukijat

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Vadelma-valkosuklaajuustokakku by Tinkerbelly

Viikko sitten tämä vaaleanpunainen Merirosvojen sieppaama Helinä-keiju (miksi Helinän pitäisi muka aina olla vihreä?) vietti hurrrjan hauskan päivän seikkaillen ympäri ämpäri Tamperetta hurrrjan Tytti-kapteenin johdolla! :) Seikkailu alkoi piknikillä viikinsaaresta ja päättyi aamuvarhain Pikku Kakkosen puistoon.

Asusteisiini kuului vaaleanpunaisten siipien lisäksi mm. sydämen muotoinen silmälappu, vaaleanpunainen paljettitoppi (jota käytin tosissani viimeksi 16-vuotiaana :D) ja Hello Kitty -taikasauva, joka oli lahja kapteenille.
Merirosvojen maailmaa ^^
Piknikille vein juustokakun, mitäs muutakaan. Olen täysin hurahtanut leipomaan niitä (ja kehittymään siinä), teen niitä enemmän kuin mielelläni koska vain ja kenelle tahansa!
Tällä kertaa väsäsin omalla reseptillä vadelma-valkosuklaaluomuksen. Olen itse enemmän kuin kriittinen omia leipomuksiani kohtaan, mutta kuulemma oli hyvää (ja pulutkin tykkäs, voivoi voivoi). Kuva on aika härö because of muovipussi ja laivamatkan aiheuttamat pienet reunakolhut. Tarkoituksenani oli laittaa päälle tuoreita vadelmia but as I was hattarapää I couldn't remember.

Ja tässä tulee ohje:

vajaa paketillinen digestive-keksejä
75 g sulatettua voita

1. Murskaa keksit ja sekoita voin kanssa. Levitä voi-keksiseos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.

5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä
vajaa levyllinen valkosuklaata
1 pussi pakastevadelmia
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
3 dl kuohukermaa
1,5 dl sokrua
3 tl vanilliinisokrua

2. Jos vadelmat ovat jäisiä, sulata ne.

3. Sulata suklaa esim. mikrossa. Sekoita vadelmien kanssa.

4. Sekoita tuorejuusto valkosuklaan ja vadelmien sekaan.

5. Lisää sokrut kuohukerman joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

6. Sekoita kermavaahto varovasti muiden ainesten joukkoon.

7. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 min. Sen jälkeen sulata liivatteet kiehuvan veden joukkoon.

8. Lisää liivateneste muiden ainesten joukkoon koko ajan sekoittaen.

9. Kaada ainekset keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

<3: Tink

4 kommenttia:

  1. ompa ihanan näkönen kakku! tätä reseptiä pitää kokeilla :)

    http://ellimaijasblog.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - kyseinen kuva ei vain oikein anna oikeutta kakulle :D

      Poista
  2. namnamnam! toi kakku ei voi olla pahaa :P ja btw kivat hiukset sinulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:)

      Hih, omaan makuuni hiukseni ovat tällä hetkellä aivan liian lyhyet - kasvattelen näitä parhaani mukaan, tosi pitkät ovat tavoitteenani!:)

      Poista

Cheer my day up - leave a comment! ^.^